Jan Caudron NIK Photo 2020Welkom bij Vinitec.be

Even voorstellen: Ik ben Jan Caudron, oprichter van Wijngaard Kampenberg in het glooiende Vlierzele (Vlaamse Ardennen), mede-oprichter van de VZW Belgische Wijnbouwers en lesgever wijnbouw bij Syntra in Gent.
Toen ik in 2004 een allereerste wijngaard aanplantte bleek het niet eenvoudig om aan degelijk en betaalbaar wijnbouwmateriaal te komen. Ik werkte toen regelmatig in het buitenland en bracht zo gereedschap en toestellen mee voor mijzelf, en later ook voor opstartende collega-wijnbouwers. 

In 2012 was die activiteit zodanig gegroeid dat ik in mijn garage begon met Vinitec.be. Al gauw kwam de vraag van enkele grote fabrikanten om hun producten te vertegenwoordigen in de groeiende Noord-Europese markt. Zo werd Vinitec over de jaren importeur – distributeur voor Profil Alsace (Fr), Boisselet (Fr), Binger-Seilzug (D), Mitterer (It), WTG-Quantor (D) en Great Engineering (Aus). In 2018 is daar ook Letina (Hr) bijgekomen en in 2020 verwelkomde ik Aria Packaging (Fr).

Omdat ik zonder personeel, zonder showroom en met een minimum aan stock werk, kan ik u degelijk wijnbouwmateriaal aanbieden aan een zeer interessante prijs. Ondertussen vinden ook meer en meer bierbrouwers de weg naar Vinitec, evenals likeurproducenten. Over de jaren bouwde ik een landelijk netwerk op van zelfstandige technici voor de installatie en het onderhoud van uw investering.

Al het materiaal dat ik verkoop heb ik persoonlijk uitgetest en goedgekeurd.
Aangezien Vinitec zich in eerste instantie op BTW-plichtige professionelen richt zijn alle prijzen op deze site  exclusief 21% BTW
Sommige zaken kunnen niet als een pakket worden opgestuurd: palen, rollen draad, bamboe, grondankers – kortom alles wat door zijn vorm of gewicht buiten de normen valt. Deze kan u afhalen of ik laat ze leveren op palet.
Zoekt u iets dat niet op de site staat ? Vraag het even. Er staat slechts een kleine selectie van mijn aanbod op de webwinkel.  

Kwaliteit

Vinitec biedt een zorgvuldig gekozen assortiment van uitgebreid geteste kwaliteitsartikelen.

Snelheid

Wij hebben rechtstreeks contact met onze fabrikanten : dat verzekert snelle offertes en leveringen, en vlot maatwerk

Afhalen of levering ?

Bij elke bestelling kijken we wat de meest economische leveringsmanier is: pakket, pallet of afhaling.

Expertise

Als één van de wijnbouwpioniers sta ik steeds klaar met advies. Ik deel graag mijn kennis en ervaringen van 20 jaar wijnbouw .