La tradition de demain : Boisselet

Meer en meer kiezen bewuste wijnbouwers voor mechanische onkruidbestrijding. De firma Boisselet uit Beaune, Frankrijk was decennia geleden al bezig met ingenieuze strokenfrezen en hydraulische borstels. Beetje bij beetje werden de ontwerpen verfijnd en aangepast. Vandaag geniet Boisselet een wereldwijde reputatie voor zijn grondbewerkingsmachines. Voor elke rijenteelt, elk grondtype, elke plantbreedte en elk type tractor heeft Boisselet een aangepaste schoffel of frees.

Boisselet EVO4

Het hart van elke hydraulische Boisselet schoffelaar is de Servomoteur, waarvan we ondertussen aan de 4e generatie toe zijn. Deze 400cc motor reageert op de weerstand van de antenne,  en leidt het werktuig mooi rond elk obstakel. Op de  Servomoteur kunnen tal van werktuigen gemonteerd worden:

– gladde of gekartelde schijf

– verschillende types schoffelmes

– ploegmes om af te aarden

– rotorfrees

– grasmaaier

– borstel

Alle parameters ( gevoeligheid, veiligheidsafstand, reactiesnelheid, werkdiepte… ) zijn afzonderlijk instelbaar. Daardoor zijn deze machines ook al in pas aangeplante wijngaarden te gebruiken.

 

De Servomoteur kan tussen voor- en achterwiel van de tractor worden gebruikt, ofwel wordt hij gemonteerd op een kader. Dit kan zowel worden getrokken als geduwd :

 

Foto boven : montage van 2 Servomoteurs met schoffelmes op een getrokken kader, voorzien van  9 ganzenvoeten en een verkruimelaar. Het draagkader is in de breedte hydraulisch verstelbaar tijdens het schoffelen. 

Voorbeelden van mogelijke combinaties

EVO4 Servomoteur met gekarteld schoffelmes 50 cm en rechte antenne, gladde schijf ø 25 en hydraulische aansluitingen 

Richtprijs:

Vanaf € 3.550 

 

EVO4 Servomoteur met Pétalmatic-plus  rotorfrees ø 350 cm, gebogen antenne, vast ongelijk schoffelmes en hydraulische aansluitingen voor montage in serie

Richtprijs:

€ 7.000

Evo4 Servomoteur met Fleurimatic ploegschaar, gebogen antenne en kleine, vaste ploeg vooraan. Combinatie gebruikt om in het voorjaar de winterbermen terug af te aarden

Richtprijs:

€ 4.585

Pack Vintage: mechanische schoffelaar met antenne. Eén vast en één bewegend schoffelmes. Voor oudere wijngaarden met stevige stammen of appel / peer / kersenplantages.  Richtprijs   € 1.365 per kant

Boisselet Rotabo hydraulische klepelaar op portaaltractor bij Vermeerderingstuinen.nl

Ontstaan uit een lokale smidse, fabriceert Boisselet nu al 7 generaties gespecialiseerd materiaal voor grondbewerking in wijnbouw, fruitteelt en boomkwekerij. Het hele systeem is meccano-gewijs opgebouwd en bestaat uit losse componenten die naar eigen ervaring en inzicht kunnen gecombineerd worden. Geen twee schoffelmachines zijn gelijk, omdat ook elke aanplant verschillend is. 

 

 

Naast schoffelmachines maakt Boisselet ook hydraulisch aangedreven klepelmaaiers, grondboren en grasmaaiers. Ook het traditionele gamma van ploegen, ganzenvoeten en schijven wordt nog steeds gefabriceerd en vaak ook gecombineerd met hydraulische technologie.

 

 

Vinitec is exclusief verdeler van Boisselet voor de Lage Landen. Wij begeleiden u bij de keuze voor de juiste onderdelen, zorgen voor de montage en geven ook de nodige opleiding. Interesse om herbicide eindelijk achterwege te laten ? Het kàn, en ik vertel u graag hoe.

Scharfenberger Europress

De Europress  EQ  reeks is het nieuwste model pneumatische pers van de Duitse top-fabrikant Scharfenberger. De EQ modellen worden gefabriceerd in 7 verschillende trommelformaten tussen 15 en 60 hL korfinhoud. 

 

EQ1 : traditionele pers met geperforeerde mantel

EQ2 : gesloten tankpers met mogelijkheid tot schilmaceratie in de pers

Klik hier voor de brochure ( E )

Suivez ce lien pour la brochure en français

Alle Europress persen zijn vervaardigd in geborsteld inox en beschikken over een eigen, ingebouwde compressor. 

Dezelfde Scharfenberger-kwaliteit is ook in klein formaat verkrijgbaar in 6 of 9 hL

Bent u klaar voor een investering met gewaarborgd, decennialang rendement ? Contacteer mij dan voor meer informatie of een bedrijfsbezoek in Bad Dürkheim.

Mitterer wijngaard- en fruitsproeiers 200 - 2000 l

Testen van diverse Mitterer sproeiers voor wijnbouw en fruitteelt, studiedag Proefcentrum voor Fruitteelt Sint-Truiden, België

<<<  Mitterer getrokken wijngaardsproeier type 70VV met tank van 600 l. Aluminium ventilator ø 70 cm met 2 standen en versnellingsbak. 2 x 6 dubbele doppenhouders met sproeikoppen naar keuze; ook geschikt voor anti-drift doppen. Afzonderlijke spoelwater- en handenwastank. Diverse disselopties mogelijk voor extreem korte draaicirkel. De lijst van mogelijke opties omvat verder: elektrische bediening en drukregeling, LED lichten en LED verlichting sproeikoppen, prémixer, extra brede banden, diverse spuitcomputers,…

<<<  Vanaf € 11.050 EX-W ( anti-driftklasse 90% )

 

Mitterer type 2 60VV traditionele gedragen dwarsstroom-sproeier met ventilator ø 60 cm aangedreven door aftak-as. 2 x 6 dubbele doppen en windkast in warmverzinkt staal. Geschikt voor hagen tot 250 cm hoog en rijenbreedte tot 2,50m. Voorzien van 3 gescheiden watertanks (behandelingstank, reinigingstank en handenwas )

Zelfde gedragen type bestaat eveneens in 300 / 400 en 500 l

Met tank 200 l vanaf € 6.580 EX-W  >>>

 

 

 

 

<<<  Mitterer type 5G3 wijngaardsproeier met 3 hydraulisch aangedreven ventilatoren, die onafhankelijk van het toerental van de aftak-as draaien. Met inox windkast en 2×8 dubbele doppen. Geschikt voor hagen tot 300 cm hoogte en rijenbreedte tot 2,50 m. APS96 pomp aangedreven door aftak-as. 500 l tank met spoelwatertank + handenwas. Draagstructuur warm verzinkt. Ook beschikbaar als G2 versie met 2 hydraulische ventilatoren.

Vanaf € 11.030 EX-W 

Letina inox tanks

Vinitec is sinds 2018 erkend importeur van Letina, een belangrijke en vernieuwende fabrikant van gespecialiseerde tanks voor wijnbouw en brouwerij. Een belangrijk pluspunt van Letina is de mogelijkheid tot aanpassingen en maatwerk zonder meerprijs. Uw tanks kunnen geheel volgens uw noden of wensen worden aangepast, zelfs vanaf één exemplaar. Het gamma van Letina is zeer uitgebreid, contacteer mij voor meer informatie !

Hieronder enkele voorbeelden :